Muž z Chomutovska (34) si přišel podvodem na desítky tisíc korun! Jak se mu to povedlo?
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Obvinění z pojistného podvodu čelí 34letý muž z Chomutovska. Ten měl s různými pojišťovnami uzavírat pojistné smlouvy na životní pojištění a zamlčovat přitom podstatné údaje.

Podle dosavadních zjištění při uzavírání smluv neuvedl, že měl sjednané i další životní pojistky u jiných poskytovatelů. V důsledku toho s ním byly uzavřeny smlouvy, které by podle pojišťoven v případě pravdivého uvedení všech údajů buď uzavřeny nebyly vůbec, anebo v jiné podobě a na jiné částky.

"V některých případech měl pak dotyčný opětovně u pojišťoven uplatňovat pojistné události a na jejich základě mu měly být neoprávněně vyplaceny různé částky. Celkově měl takto způsobit pojišťovnám škody ve výši přesahující 40 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání pro zmíněný trestný čin, za jehož spáchání obviněnému hrozí v případě odsouzení až dvouleté odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru