V Nových Ervěnicích nechtějí dětské povaleče. Otevřeli tam nízkoprahové zařízení
Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Fontána (NZDM) bylo minulý týden slavnostně otevřeno v objektu zrušené restaurace v patře bývalého kulturního domu v Nových Ervěnicích.

Centrum vzniklo rekonstrukcí těchto nebytových prostor. Přestavba celkově vyšla i s DPH na zhruba 9 miliónů korun, z toho více než sedm milionů korun pokryla evropská dotace.

NZDM poskytuje ambulantní a terénní služby dětem od šesti do patnácti let, ohroženým společensky nežádoucími jevy. „Cílem zařízení je předcházet nebo snížit sociální a zdravotní rizika související se způsobem jejich života. Nechceme, aby se mládež v této části města jen bezcílně toulala a narušovala veřejný pořádek,“ upozornila místostarostka Dana Havlátková Jurštaková. Služby centra jsou dostupné pro veškeré jirkovské děti a mládež.

Dětem v nepříznivé sociální situaci je ve Fontáně k dispozici herna se stolním fotbálkem, kulečník a šipky, spousty dalších stolních her a knih, hudebna a počítačová místnost. Připravované jsou kroužky vaření, tancování, hra na hudební nástroje, výtvarný, sportovní, čtenářský, počítačový a dramaturgický kroužek. Centrum se chystá pořádat různé výlety a akce pro děti, k dispozici bude i dětské hřiště.

O vznik NZDM v oblasti Nových Ervěnic, která je největší sociálně vyloučenou lokalitou v Jirkově, usilovalo město dlouhodobě. Službu bude provozovat Armáda spásy, která v Jirkově už léta působí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru