Omikron se masivně šíří! Jsou nemocní i mezi zaměstnanci dopravního podniku či záchranáři?
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - 650 nově prokázaných nákaz novým koronavirem, z toho drtivá většina připadá na jeho variantu omikron. To jsou aktuální čísla za včerejší den z okresu Chomutov.

Obdobná je situace i v dalších regionech Ústeckého kraje, ve které bylo včera zaznamenáno 4018 nových nákaz. To je zdaleka nejvíc za dobu celé epidemie. A v Česku šlo o i se započítáním reinfekcí o 59 tisíc prokázaných onemocnění covid-19.

Při detailnějším pohledu na největší města Chomutovska je vidět podle Ministerstva zdravotnictví za včerejšek 227 nových pacientů v Chomutově, 144 v Kadani, 44 v Klášterci nad Ohří či 95 v Jirkově.

Za včerejšek připadá na Ústecký kraj také jedno úmrtí člověka s infekcí.

Na Chomutovsku bylo od začátku epidemie nakaženo a nemoc byla prokázána u 27 764 tisíc osob, přes 24 tisíc lidí se uzdravilo a 461 lidí s onemocněním covid-19 zemřelo.

Covidem-19 onemocněli také někteří zaměstnanci Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova, jeho chod to ale v tuto chvíli nijak významně nezasáhlo. "V minulém týdnu jsme měli pozitivní 2 zaměstnance. Tento týden máme zatím 3 a 3 zaměstnance v karanténě. Pozitivně testovaní mají podle posledních informací lehký průběh a zatím máme dostatek „zdravých“ zaměstnanců a fungujeme bez omezení," uvedla vedoucí personálního oddělení dopravního podniku Petra Sakařová.

V chomutovských technických službách si na nedostatek zaměstnanců, které by z pracovního procesu vyřadil covid-19, nestěžují. "Zatím nás současná situace nijak nezasáhla a neomezuje naši činnost," sdělila asistentka ředitele Technických služeb města Chomutova Petra Lípová.

Nemocní jsou i mezi záchranáři. Pacienti ale tento stav nepocítí. Výjezdy záchranek ohroženy zatím nejsou. „V současné situaci zvládáme zajistit naši činnost vlastním personálním zajištěním, záchranáře nikam nepřesouváme na jiné výjezdové základny,“ řekl mluvčí krajské záchranné služby Prokop Voleník.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru