Co se chystá v Jirkově: Bezpečnější přechody a nová autobusová zastávka
Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Větší bezpečnost pro chodce, to je hlavní účel chystané výstavby nových přechodů v Alešově a Mostecké ulici a také v lokalitě Pod Březencem.

Přes stávající ´zebry´ v prvních dvou jmenovaných ulicích denně přechází spousta lidí, nejvíc přes širokou silnici ve frekventované Alešově ulici. Oba přechody se nacházejí u křižovatky a jsou v úseku s nejvyšší povolenou rychlostí 50 kilometrů v hodině. Auta, která v Alešově ulici porušují rychlost, zbrzdí před přechodem nově vybudovaný středový ostrůvek. Zde se počítá i s lepším nasvícením přechodu.

Obdobná situace je v ulici Pod Březencem, kde také vznikne nový přechod pro chodce s dva metry širokým ostrůvkem uprostřed.

Vyšší bezpečnost cestujících při nástupu do městské hromadné dopravy řeší i další projekt - výstavba autobusové zastávky v Zaječické ulici u hřbitova. Postaví se tu nasvícené nástupiště s přístřeškem.

Všechny tři akce začnou v květnu a potrvají do července. Předpokládané náklady činí jeden milión korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru