Víte, co všechno se dá vytvořit z drátků? Ukáže vám to výstava v galerii Kryt
2x fotp zdroj: město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Ladislav Lokajíček z Tachovska má rád přírodu, což je nejen jeho koníček, ale také profese. Ovšem má ještě jinou zálibu, a tou je drátkování, tedy tvoření uměleckých předmětů z různých drátků. Může tak zúročit svoji zručnost, umělecké cítění, trpělivost a bohatou fantazii.

"K drátkům jsem se dostal náhodou. Již jako dítě jsem modelařil, později experimentoval se dřevem a nakonec se přesunul k tvorbě z drátů. Vystavuji v rámci ČR již asi desátým rokem. Postupně jsem začal spolupracovat se školskými zařízeními, muzei a začal pracovat v rámci tvůrčích dílen s veřejností. Cílem mého tvoření je ukázat návštěvníkovi, že i z chladného, rezavého a často odpadového kovu jde vytvořit příjemná věc, a to bez nároků na drahé nářadí, energie, různé barvy laky. Postačí jen nápad, drát a kleště. Nic jiného není zapotřebí a to je to, co mne ne mém koníčku baví."

Vernisáž výstavy Hrátky s drátky se uskutečnila v pátek 4. února v 17 hodin, výstava potrvá do konce února.

0702vystava

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru