Nemocný Kubík z Jirkova získal díky dárcům speciální kočárek
Nemocný chlapec získal díky dárcům speciální kočárek. Foto zdroj: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Městský účet ´Srdcem pro Jirkov´ letos naděloval i do třetice. Z příspěvků dobrovolných dárců, kterým není lhostejný osud vážně nemocných dětí, dostal pětiletý Jakub Jelínek speciální kočárek.

Na radnici, kam se chlapec dostavil se svými rodiči, mu tuto zdravotní pomůcku předaly starostka Darina Kováčová a místostarostka Dana Havlátková Jurštaková (na snímku). Kubík trpí velmi vzácnou, nevyléčitelnou chorobou - dědičným metabolickým onemocněním, které postihuje nervovou soustavu. Speciální kočárek usnadní rodičům přemisťování synka.

Z prostředků na transparentním účtu město už letos předplatilo ergoterapie pětileté Claudii Berkyové, trpící dědičným onemocněním skeletu, a zakoupilo speciální postel dvanáctileté Michalce Metálové, postižené mozkovou obrnou. Obě děti i s rodiči pozvalo vedení města v lednu na radnici, kde jim předalo dárkové vouchery. Jakub se v tu dobu nemohl dostavit, protože byl v karanténě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru