Chomutovan (41) kradl jako straka. V obchodech šel hlavně po tomto zboží
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - Ve vazební věznici skončil 41letý muž z Chomutova, který má podle zjištění chomutovských policistů na svědomí několik krádeží.

V minulém týdnu byl přistižen při jedné z nich zaměstnancem ostrahy supermarketu, kde si z regálů bral různé drogistické zboží v hodnotě přibližně 1.800 korun a schoval si ho do bundy. Za pokladnami ho zastavil zmíněný pracovník, a tím jeho krádeže pro tentokrát skončily. Muže si převzali policisté a sdělili mu podezření pro trestný čin krádeže.

Díky zajištěným důkazům, osobní znalosti a provedenému šetření policisté zjistili, že dotyčný stojí i za dalšími krádežemi z poslední doby. V polovině ledna měl v ulici Palackého v Chomutově odcizit tři batohy, které byly volně vystaveny před prodejnou oděvů. Koncem ledna se na stejné místo vrátil, aby si odnesl další čtyři batohy. Majiteli tím způsobil dvoutisícovou škodu.

Ve stejný den však za „pět prstů“ nakupoval ještě i v obchodě se spodním prádlem. Tam se vydal nejprve sám, a když uspěl, přivedl si na pomoc i 56letého známého, který měl odlákat pozornost prodavačky. Z obchodu tak zmizely dvě desítky kusů různého dámského spodního prádla v celkové hodnotě přes 12 tisíc korun.

"Oba muži tedy nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Mladšímu z nich, kterého soud poslal do vazby, hrozí vzhledem k jeho nedávnému odsouzení za majetkovou trestnou činnost až tři roky za mřížemi. Staršího z mužů by soud mohl poslat do vězení až na dva roky," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru