Zaměstnanec firmy na Chomutovsku zpronevěřil skoro půl milionu! Jak se mu to povedlo?
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Škodu přesahující 400 tisíc korun měl podle informací policistů způsobit zpronevěrou 34letý muž z Kadaně.

Ten měl jako zaměstnanec pobočky jedné společnosti na Chomutovsku v průběhu loňského roku zneužít platební kartu, která mu byla firmou svěřena. Prostřednictvím karty pak měl v několika případech neoprávněně čerpat finanční prostředky z bankovního účtu zmíněné společnosti. Tímto způsobem si měl přijít nejméně na 380 tisíc korun.

Kromě toho měl další škody způsobit tím, že si ve firmě bez oprávnění vzal několik tankovacích karet. "Tyto karty, které byly určeny k tankování mechanizace, měl pak opakovaně použít na nákup pohonných hmot a maziv u různých čerpacích stanic v celkové hodnotě přes 46 tisíc korun. Takto získané pohonné hmoty a maziva následně prodal. Ani to však nebylo všechno. S využitím firemního mobilního telefonu, který mu byl svěřen, neoprávněně několikrát provedl platby za on-line služby v celkové výši přesahující 13 tisíc korun. Ty pak musela poškozená společnost uhradit mobilnímu operátorovi," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Celkově se způsobená škoda vyšplhala na 440 tisíc korun.

Policejní komisař muže obvinil ze spáchání trestných činů zpronevěry a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. "Obviněnému, který se k jednání doznal, hrozí podle zákona s ohledem na výši způsobené škody až pětileté odnětí svobody," uzavřela Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru