Rada Chomutova rozhodla o podpoře Ukrajiny
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov – Na mimořádném zasedání rady statutárního města Chomutova, která se dnes konala, bylo rozhodnuto o podpoře Ukrajiny, na kterou zaútočila ruská vojska.

„V první řadě svým usnesením vyjadřujeme jako radní města plnou podporu ukrajinské svrchovanosti a územní celistvosti v hranicích uznávaných mezinárodním společenstvím,“ říká Marek Hrabáč, primátor města. Před budovu radnice na náměstí 1. máje bude také vyvěšena ukrajinská státní vlajka jako výraz solidarity s civilním obyvatelstvem Ukrajiny

„Dále jsme doporučili zastupitelstvu města, aby na svém zasedání 7. března schválilo dar ve výši 750 tisíc Kč na humanitární pomoc obyvatelům Ukrajiny a zároveň s tím jsme zřídili veřejnou finanční sbírku pro humanitární pomoc obyvatelům Ukrajiny,“ uvádí Hrabáč s tím, že byl radou města pověřen, aby zmapoval ubytovací kapacity města pro případné nouzové ubytování ukrajinských válečných uprchlíků.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru