Město Klášterec nad Ohří koordinuje pomoc Ukrajině. Jak a čím můžete pomoci?
ilustrační foto
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Klášterec nad Ohří chce pomoci konkrétním lidem a rodinám, kteří přicestují za svými rodinnými příslušníky do města, například se zprostředkováním ubytování či dalších potřebných věcí dle aktuálního stavu. V současné době mapuje ve spolupráci s místními firmami situaci.

Město Klášterec nad Ohří na webu zřídilo sekci POMOC UKRAJINĚ. Najdete zde informace o potravinové a materiální sbírce, která ve spolupráci s Nadějí vznikla na dvou sběrných místech. Dále informace pro zaměstnavatele občanů Ukrajiny, pro zaměstnavatele, kteří mohou nabídnout volná pracovní místa a další možnosti pomoci.

Potravinová a materiální sbírka, sběrná místa:

  • Naděje, Chomutovská 206 (kontaktní osoba Lucie Rýznarová, tel. 775 889 632) každý všední den 8-15 hodin
  • Kulturní centrum Klášterec nad Ohří, Chomutovská 465 (kontaktní tel. 730 193 735) každý všední den 9-17 hodin

Aktuálně město poptává: trvanlivé potraviny, dětskou výživu a drogerii, dámské hygienické potřeby, ručníky, osušky a deky. Darujte jen čisté a nepoškozené věci.

Finanční pomoc

V sekci POMOC UKRAJINĚ jsou zveřejněná čísla účtů osvědčených charitativních organizací, které jsou schopné poskytnout z vybraných peněz pomoc postiženým přímo na Ukrajině.

Informace pro občany Ukrajiny a pro zaměstnavatele

V sekci POMOC UKRAJINĚ jsou také informace pro zaměstnavatele občanů Ukrajiny a informace pro občany Ukrajiny, kteří žijí dlouhodobě v ČR a končí jim v blízké době vízum, i pro ty, kteří sem právě přicestovali a mají či nemají zázemí. Plakátky jsou v češtině i ukrajinštině.

Výzva pro zaměstnavatele v kláštereckých firmách: Pokud i vy víte o rodinách na cestě k nám, obracejte se na Radku Hodicovou (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; 474 359 645), abychom mohli zkoordinovat pomoc a konkrétní potřeby.

V úterý 1. března 2022 zasedne krizový štáb, který se bude zabývat další možnou pomocí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru