V Chomutově zasedl krizový štáb, řešil další pomoc lidem z Ukrajiny
Foto zdroj: město Chomutov
Chomutov

Chomutov - V Chomutově ve středu zasedal krizový štáb, který se sešel kvůli válečnému stavu na Ukrajině, primárně k řešení záležitostí spojených s případným zabezpečením žen s dětmi, které byly nuceny opustit svou zemi.

Jednání se zúčastnili zástupci města, chomutovské nemocnice, úřadu práce, městské police, Hasičský záchranný sbor ČR a Policie ČR. „Byly zmapovány současné ubytovací kapacity, které by město mohlo nabídnout,“ říká Marek Hrabáč, primátor města s tím, že však momentálně se na město zatím nikdo neobrátil s žádostí o ubytování.

V souvislosti s tím vzešla výzva občanům, že pokud by plánovali do Chomutova přivézt běžence z Ukrajiny, kterým by bylo potřeba zajistit ubytování, je potřeba toto městu dopředu oznámit, aby mohlo být vše řádně zajištěno.

Na tomto zasedání byla koordinátorkou pomoci v Chomutově jmenována Mgr. Jana Hronová, vedoucí Centra komunitního plánování. Na ni se mohou nyní obracet (tel. 607 055 523) všichni s žádostí o pomoc, nebo naopak s nabídkou pomoci.

„Ráda všem poskytnu informace o možnostech ubytování, humanitární pomoci směrem od potřebných i od nabízejících. Lidé mohou volat kdykoliv pro jakékoliv informace,“ uvádí Jana Hronová. Ta pro potřeby příchozích zřídila tři sběrná místa pro materiální sbírku pro příchozí občany Ukrajiny, a to v Zooparku Chomutov, v Sociálním centru Kamínek (Školní pěšina 5249, Chomutov) a v Charitě Most, (Pod Břízami 5321, Chomutov – bývalý Telecom).

„Lidé mohou každé pondělí a středu od 8 do 16 hodin nosit ošacení, hygienické potřeby – zejména pleny, vložky, tampony a trvanlivé potraviny,“ vyjmenovává Hronová to, co příchozí budou nejvíce potřebovat.

Chomutov má také zřízený transparentní sbírkový účet na pomoc válkou zasažené Ukrajině. Lidé mohou posílat finanční příspěvky na konto 123-5435900297/0100.

Navíc chomutovské zastupitelské kluby při středečním jednání odsouhlasily alokaci částky 10 milionů korun z finanční rezervy města pro úhradu nákladů vzniklých přijetím ukrajinských uprchlíků na území města Chomutova.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru