Trojlístek kradl ve velkém cigarety na benzínových pumpách. Měli předem rozdělené role
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - S jídlem roste chuť. Tak by se dalo shrnout počínání tří osob, které se zřejmě rozhodly vylepšit si svůj rozpočet krádežemi. Jejich scénář byl pokaždé podobný.

Policisté v průběhu února vyjížděli k několika případům krádeží cigaret z různých čerpacích stanic nacházejících se v Krušných horách v okrese Chomutov a Most, které byly spáchány neznámými pachateli. Ke krádežím došlo v rozmezí pár dní a většinou se na nich podílely tři osoby. "Dva muži a jedna žena společně přijeli vozidlem k benzínové čerpací stanici a všichni vešli dovnitř, kde měli role dopředu rozdělené. Výsledkem bylo, že z volně přístupného regálu po jejich návštěvě zmizely krabičky anebo kartony s cigaretami. Množství cigaret odcizených touto trojicí a tím i napáchané škody nebyly malé," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. 

Tímto způsobem byly na čerpacích stanicích v okrese Chomutov během dvou týdnů odcizeny cigarety v hodnotě přibližně 60 tisíc korun. Na jednu z těchto benzínek se zloději vydali krást dokonce dvakrát. Další dva případy ukradených cigaret se odehrály podobným způsobem na čerpací stanici v okrese Most. Tam hrál „hlavní roli“ jeden z výše zmíněných, kterým je 32letý muž z Chomutova. V jeden den si měl z benzínky odnést lup v hodnotě přes 20 tisíc korun, den poté však už tak úspěšný nebyl.

Při pokusu o krádež několika kartonů cigaret si ho obsluha stejné čerpací stanice všimla a zablokovala otevírání dveří. Dotyčný tak nemohl ven. Předtím, než si pro něho přijeli policisté, stačil ještě zdemolovat prostory toalet, kde se uzavřel, a vedlejší technické místnosti, kam poté přelezl. "Na poškozeném stavebním zařízení, například sádrokartonových příčkách a vzduchotechnice, tak způsobil předběžně 100tisícovou škodu. Z batohu v technické místnosti měl navíc odcizit i více než 250 Euro," pokračuje policejní mluvčí.

Kromě popsaných krádeží má mít podle zjištění policistů tento Chomutovan na svědomí ještě další majetkovou trestnou činnost. Té se měl dopouštět během ledna v Chomutově a Jirkově. Ze tří různých objektů, kam se měl vloupat, si měl odnést mimo jiné finanční hotovost v celkové výši téměř 30 tisíc korun, platební karty nebo mobilní telefon.

Provedeným šetřením a vyhodnocením zajištěných stop se podařilo objasnit všechny zmíněné krádeže, zadržet postupně podezřelé osoby a obvinit je. Vyšetřovatel tak zahájil trestní stíhání 38leté ženy a jejího o 4 roky mladšího manžela z Jirkova, oba obvinil ze spáchání trestného činu krádeže. V případě uznání viny soudem hrozí muži dvouleté vězení, jeho žena by s ohledem na předchozí odsouzení pro majetkovou trestnou činnost z nedávné doby mohla strávit za mřížemi až tři roky.

Zmíněný 32letý Chomutovan byl kromě krádeže obviněn i ze spáchání trestných činů neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci. Z podnětu vyšetřovatele byl tento recidivista včera rozhodnutím soudu umístěn do vazební věznice. U soudu mu vzhledem k výši způsobené škody hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru