OBRAZEM: Romantický výlet do skal skončil výjezdem záchranářů, pro zraněného muže letěl vrtulník
Foto zdroj: Horská služba ČR
Chomutov

Krušné hory – Při výletu do skal v okolí Tisé utrpěl německý turista zranění ramenního kloubu, zaklínil se do pískovcové prohlubně a členové horské služby a hasiči jej museli vyprostiti a spustit.

K nehodě došlo během vycházky německého páru do romantického prostředí zimních Tiských stěn včera odpoledne. „Pán nebyl vybaven na lezení po skalách, i přesto se pustil na jednom ze skalních útvarů do výstupu. Bez jištění, bez lan, jen tak. A přibližně ve výšce pěti metrů si způsobil zmíněné zranění,“ popsal okolnosti výjezdu Tomáš Černý, zasahující člen Horské služby ze stanice v Telnici.

Následovala záchranná akce v dokonalé koordinaci hned tří složek Integrovaného záchranného systému. První se na místo dostali členové hasičského sboru, ti pak kontaktovali dispečink linky 155 a vzhledem k poloze zraněného i horskou službu. „Turista byl totiž ještě ke všemu zaklíněný ve skalní prohlubni, takže jsme k jeho vyproštění museli použít lanovou techniku,“ uvedl Tomáš Černý.

Po šetrném vyproštění, ošetření a převozu na stanici horské služby pak záchranáři předali zraněného posádce vrtulníku z Ústí nad Labem, která jej pak transportovala do tamní nemocnice. „Tiské stěny jsou velice oblíbeným cílem pro horolezce a turisty, ovšem spíše v letním období. Zásahy v zimním období jsou zde velmi ojedinělé. Při tomto zásahu se ukázala kvalitní spolupráce v rámci složek IZS,“ komentoval včerejší záchranu Miroslav Račko, náčelník Horské služby Krušné hory.

foto

IMG 20220306 WA0009

IMG 20220306 WA0010

IMG 20220306 WA0013

IMG 20220306 WA0020

IMG 20220306 WA0023

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru