Nutí zdražování paliva lidi k zoufalým činům? Policisté u sousedů řeší už dvě krádeže nafty
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Lounsko - Zdražování paliva se zřejmě někteří lidé rozhodli řešit po svém. V minulých dnech policisté v okrese Louny evidují dva případy, kdy se pachatel za pomoci násilí dostal do nádrže vozidla a odcizil z ní naftu.

V prvním případě se jednalo o buldozer značky CAT, který byl odstavený v oblasti Louny – východ. Z toho kdosi odčerpal naftu o objemu bezmála 135 litrů. Popsanou krádeží způsobil právnické osobě škodu přesahující 12 tisíc korun.

Ve druhém případě někdo opět odcizil naftu, tentokrát ze zaparkovaného osobního vozidla v obci Panenský Týnec. Neznámý pachatel si tak měl přijít na 45 litrů motorové nafty. Tímto jednáním způsobil majiteli škodu přesahující 8 tisíc korun.

"Policisté v uvedených věcech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním. Po pachateli či pachatelích a odcizených věcech pátrají. Za popsané jednání hrozí v případě dopadení trest odnětí svobody až na dvě léta," uvedl policejní mluvčí Kamil Marek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru