Brali udírnu, stavební materiál i svítícího soba. Policisté objasnili krádeže ve dvou obcích na Chomutovsku
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Udírna, různý stavební materiál nebo svítící sob se sáňkami. To jsou věci, které zaujaly tři mladé muže z Mostecka a Středočeského kraje. Ti se měli podle zjištění policistů v závěru loňského roku dopustit několika krádeží v obcích na Chomutovsku.

Během několika dní přijali policisté oznámení o krádežích spáchaných neznámými pachateli ve Strupčicích a Hošnicích. Majitelům rodinného domu někdo odcizil udírnu v hodnotě 16 tisíc korun, obyvatelům jiného domu ve stejné obci zmizela vánoční dekorace soba se sáňkami v hodnotě 5 tisíc. Z vedlejší vesnice pak neznámý pachatel odcizil z parcely u rozestavěného domu různé druhy polystyrenu a několik pytlů stavební malty v celkové hodnotě přesahující 20 tisíc korun.

V návaznosti na přijatá oznámení provedli policisté rozsáhlé operativní šetření, jehož výsledkem bylo ustanovení tří osob, které podle poznatků policistů měly mít se zmíněnými krádežemi co dočinění. Předpoklad policistů potvrdily jednak výslechy těchto osob, ale i další úkony, při kterých se podařilo nalézt a zajistit většinu odcizených věcí. Ty pak policisté vrátili jejich majitelům.

Muže ve věku 20, 23 a 24 let pak vyšetřovatel obvinil z různých trestných činů. "Nejstarší z nich je stíhaný pro trestné činy krádeže, porušování domovní svobody, a také maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podle zjištění policistů kromě majetkové trestné činnosti také řídil vozidlo, přestože měl soudem uložený zákaz této činnosti. Jeho o rok mladší známý byl obviněn z krádeže a porušování domovní svobody. Oběma u soudu vzhledem k jejich předchozímu odsouzení za podobná jednání nyní může hrozit až tříleté odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

O něco nižší trestní sazba (do dvou let) pak hrozí nejmladšímu z trojice, který se měl zúčastnit pouze jedné „akce“, jejímž výsledkem bylo odcizení zmíněného soba z pozemku u domu. S ohledem na nižší hodnotu této věci čelí tento obviněný pouze stíhání pro trestný čin porušování domovní svobody, jehož se měl dopustit neoprávněným vniknutím na cizí pozemek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru