Opilec řádil v bytě i na ulici, prý si nic nepamatoval. Může skončit až na dva roky ve vězení
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Minulý týden přijali chomutovští policisté ve večerních hodinách během chvíle dvě různá oznámení, která spolu zdánlivě nesouvisela. Jedno z nich se týkalo rámusu v jednom z bytů panelového domu v ulici Marie Pujmanové, odkud měla oznamovatelka slyšet mimo jiné hlasité rány.

Na linku 158 se chvíli poté obrátili i lidé z ulice Blatenská s tím, že se tam má pohybovat nějaký agresivní a silně opilý muž, který převrací kontejnery, kope do dopravních značek a dělá rámus. Na místo vyrazili policisté, kteří podezřelého zadrželi a umístili do cely. Jak ukázala dechová zkouška, muž měl v sobě kolem 1,8 promile alkoholu.

Policisté brzy zjistili, že obě události spolu souvisí. Jak v bytě, tak poté i v ulici Blatenská, totiž řádil právě tento zadržený muž. Ten měl nejdřív v bytě u své družky popíjet pivo a rum a pak po hádce s ní poškodit troje interiérové dveře tohoto bytu. Poté se rozhodl jít ven, přitom však měl ve vstupním vestibulu domu prokopnout křídlo dřevěných dveří. O pár minut později se jeho běsnění přesunulo do ulice Blatenská, kde měl na zem povalit dopravní značku, na několika místech převrátit přenosné dopravní značení, několik kontejnerů na odpad a dokonce i mobilní toaletu TOI TOI. Podle vlastních slov si kvůli opilosti ze svého řádění téměř nic nepamatoval. Způsobené škody byly předběžně vyčísleny v součtu na více než 24 tisíc korun.

"Jako důsledek jeho chování policisté tomuto 28letému muži sdělili podezření ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví. Soud by ho v případě uznání viny mohl potrestat až dvouletým odnětím svobody," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru