Zajímavost z Jirkova: Na fasádě domu bude velkoplošný obraz zámku Červený Hrádek
Na této omítce bude obraz Červeného Hrádku. Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Turisty, kteří přicestují do Jirkova, přivítá na autobusovém nádraží velkoplošný obraz zámku Červený Hrádek. Vznikne na boční bílé fasádě domu čp. 75 v Kostelní ulici. Obraz zkrášlí budovu a poslouží i jako tip, co návštěvníci nesmí při svých toulkách městem vynechat - chloubu města Červený Hrádek.

Autorem velkoformátového obrazu bude malíř Adolf ´Aďas´ Hrbek z Ostrova nad Ohří, který má s tímto druhem malby zkušenosti už 26 let.

Barevný obraz bude minimálně 10 metrů široký, 8 metrů vysoký a bude působit jako průchod. Vznikne překreslením z šablon motivu na omítku budovy. „Šablony už mám hotové a začnu malovat v nejbližších dnech, jakmile to počasí dovolí,“ říká Hrbek. K malbě použije balakrylové barvy s hloubkovou penetrací, odolné povětrnostním vlivům a vodě. Vše má být hotové do konce května.

Šestačtyřicetiletý ´Ad'as´ Hrbek předává malířské zkušenosti též dětem v ostrovském kroužku výtvarné výchovy. Měl už celou řadu výstav. Od září 2014 je spoluautorem projektu ´Děti kreslí křídou´. Věnuje se také benefičním koncertům na pomoc dětem s rakovinou a podporuje je dražbou svých obrazů.

1803jirkov5

Obraz bude složen ze šablon, které autor překreslí na dům. Zdroj: město Jirkov

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru