Bezpečnost především: V Jirkově kontrolují před sezónou dětšká hřiště, některá čekají opravy
Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Skluzavka, houpačky, pružinové i jiné hrací prvky, někde i lavičky. Takovou výbavu mají dětská hřiště v Jirkově. Ve městě jich je celkem jedenáct. Na devíti z nich se budou v nejbližších dnech natírat dřevěné části. Hned potom budou následovat nutné opravy herních prvků od specializované firmy.

Tam, kde je to třeba, se i některé části vymění - například propálená plastová klouzačka v Alešově ulici, poškozená dřevěná konstrukce skluzavky v ulici K. Popelky nebo ztrouchnivělé trámy na hřišti Na Borku.

„Jde nám o to, aby hřiště vypadala hezky a zároveň byla pro děti bezpečná. Proto tam provádíme pravidelné měsíční kontroly. Běžné opravy se dělají průběžně, ty náročnější minimálně jednou za rok a vždy před sezónou,“ zdůrazňuje místostarostka Dana Havlátková Jurštaková.

Správcem dětských hřišť je městská společnost Onza, která veškeré práce zajišťuje. Na hřištích také každoročně probíhá certifikovaná prohlídka. Dokládá ji štítek technické kontroly (podobný tomu, jaký se vylepoval na espézetky aut), který je připevněný na návštěvním řádu každého dětského areálu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru