Policisté na Chomutovsku kontrolovali autobusy a nákladní auta. Takhle řidiči dopadli
ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - Během uplynulého pátku a soboty se chomutovští dopravní policisté zapojili do krajské dopravně bezpečnostní akce. Ta byla tentokrát zaměřena zejména na kontroly komerční přepravy, tedy autobusů a nákladních vozidel.

Policisty zajímalo, zda řidiči těchto vozidel dodržují tzv. sociální předpisy, týkající se například dodržování povinných přestávek, maximální doby řízení, ale také profesní způsobilosti řidičů. Zjišťovali také, zda jsou při přepravě nebezpečných látek a předmětů dodržovány podmínky jejich přepravy a v neposlední řadě se zaměřili i na technický stav vozidel.

Zkontrolováno bylo více než dvě desítky vozidel, přičemž v 18 případech policisté zjistili porušení předpisů. Patnáct přestupků vyřídili na místě uložením pokut v příkazním řízení, a to v celkové částce 8.200 korun. Další tři přestupky oznámili k projednání příslušnému správnímu orgánu.

V rámci této akce provedli policisté u 13 vozidel nad 3,5t tzv. „technickou silniční kontrolu“ zaměřenou na způsobilost vozidel k provozu. "Výsledkem těchto speciálních kontrol technického stavu bylo u čtyřech vozidel zjištění vážné závady (závady označené „B“). Kromě uložení pokut a oznámení provozovatele vozidla příslušnému správnímu orgánu policisté těmto vozidlům omezili technickou způsobilost na dobu 30 dnů. Během této doby musí provozovatel odstranit závadu na vozidle a poté vozidlo přistavit k provedení technické kontroly na STK," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Kromě nevyhovujícího technického stavu při kontrolách policisté zjistili také několik přestupků spočívajících v nepoužití bezpečnostních pásů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru