Litvínovanka zprostředkovávala otcovství. Ženy pak lhaly, kdo zplodil jejich děti
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Mostecko, Chomutovsko - Mostecký vyšetřovatel obvinil 36letou ženu z Litvínova ze spáchání trestného činu napomáhání k neoprávněnému pobytu na území republiky. Ta měla s vidinou vlastního finančního obohacení naplánovat účelová prohlášení o určení otcovství.

"Během tří let měla zprostředkovat třem ženám v tíživé situaci, aby uvedly jako otce svých potomků muže cizí stání příslušnosti. Dle policistů před matričními úřady v Mostě a v Kadani zorganizovala zápis cizinců do rodných listů nezletilých," uvádí mluvčí policistů Václav Krieger.

Učinila tak, ačkoliv si byla vědoma, že muži nejsou biologickými otci dětí. Tímto nezákonným výdělkem si měla přijít na částku téměř 50 tisíc korun.

V případě odsouzení hrozí stíhané tříletý trest odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru