Dva zloději z Chomutovska jeli ukrást čtyřkolku do Německa, k jejich dopadení stačila policistům hodina
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - V neděli před půl sedmou ráno přijali němečtí policisté oznámení o možné krádeži čtyřkolky s německou značkou neznámými muži, kteří ji měli naloženou na vozíku připojeném za auto s českou registrační značkou.

Na policisty se obrátil muž žijící v obci nedaleko německo-českých hranic, který si po ránu všiml dvou aut s českými značkami a mužů, kteří manipulovali s přívěsným vozíkem zapojeným za jedno z vozidel. Na vozíku se nacházela čtyřkolka s německou značkou, což muže zarazilo a zalarmoval německou policii. Mezitím vozidla odjela směrem k německo-české hranici u obce Kalek a bylo zřejmé, že podezřelí přejeli hranice a nacházejí se již na české straně.

Němečtí kolegové tedy okamžitě kontaktovali české policisty. Policisté ze Společného centra česko-německé policejní a celní spolupráce Petrovice-Schwandorf ihned požádali o spolupráci při pátrání po podezřelých mužích a odcizených věcech své kolegy z příslušného obvodního oddělení Policie ČR v Jirkově a předali jim potřebné informace. Na jejich základě vyrazila směrem k hraničnímu přechodu v Kalku hlídka jirkovských policistů s cílem vypátrat a zadržet podezřelé. To se jim brzy podařilo.

"Na parkovišti v obci Mezihoří si policisté všimli vozidla s přívěsným vozíkem, na kterém byla umístěna čtyřkolka, a nacházeli se tam také tři muži. Policisté po zjištění prvotních informací všechny podezřelé zadrželi a zajistili také všechna vozidla nacházející se na místě včetně čtyřkolky a vozíku. Od oznámení krádeže v Německu v tu chvíli uplynula teprve hodina a podezřelí se již „vezli“ v policejních vozech na služebnu k výslechům. Z nich nakonec vyplynulo, že na krádeži se měli podílet pouze dva z nich," uvádí policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Jedná se o muže ve věku 40 a 42 let z Chomutova a Jirkova s bohatou trestní minulostí a v obou případech také se soudně uloženými zákazy řízení motorových vozidel. Protože podle zjištění policistů i přes zákazy řízení oba muži ve zmíněný den řídili každý jedno vozidlo, sdělili jim jirkovští policisté podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Oba navíc zřejmě řídili pod vlivem návykových látek, provedený orientační test na drogy jim vyšel pozitivně. Starší z podezřelých je v tuto chvíli již za mřížemi, a to kvůli předchozí trestné činnosti.

"Krádeží čtyřkolky a vozíku, ke které došlo v neděli v Německu, se nadále zabývají němečtí policisté. Ve spolupráci s nimi budou také majitelům vráceny odcizené věci, které naši policisté zajistili," uzavřela policejní mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru