Jirkovští strážníci budou mít v autě defibrilátor. Může pomoci zachránit život
Jeden z přístrojů mají také chomutovští strážníci. Foto: Ústecký kraj
Chomutov

Jirkov - Strážníci v Jirkově budou ve svém autě vozit automatický defibrilátor.

Lékařský přístroj, který je schopný elektrickým výbojem obnovit správnou činnost srdce, si vypůjčí od Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje. „Přijít by nám měl v průběhu dubna,“ říká ředitel Městské policie Jirkov Martin Řehůřek.

Jirkovská městská policie se stala účastníkem projektu s názvem „Časná defibrilace v Ústeckém kraji“. Proto jí záchranka přístroj zdarma přenechá k dočasnému užívání, které je smluvně sjednané na jeden rok.

Rychlé použití automatizovaných externích defibrilátorů (AED) už jedenáctým rokem díky uvedenému projektu významně v regionu zvyšuje šance na přežití lidí postižených náhlou zástavou oběhu. Profesionálním zdravotnickým záchranářům totiž trvají dojezdové časy do vzdálenějších měst a obcí déle. Proto vznikla myšlenka vytvořit síť rychle dostupného AED přístroje na místě události. Mezi prvními byli pro tento účel proškoleni strážníci v Dubí, Krupce a Varnsdorfu. Od roku 2011 bylo takto zachráněno na území kraje 162 osob.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru