Preventisté městské policie v Jirkově se chtějí věnovat dětem. Ministerstvu předložili tři projekty
Ilustrační foto, zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Manažeři prevence kriminality Městské policie Jirkov, str. Martin Vršan a str. Jaroslava Sekáčová předložili ke schválení Radě města Jirkov tři projekty, které by chtěli i letos v rámci prevence kriminality realizovat.

Schválené žádosti byly v termínu odeslány na Ministerstvo vnitra ČR, kde budou předloženy hodnotící komisi k posouzení.

Projekt pro děti jirkovských ZŠ s názvem „V kolektivu bez agrese a šikany“

Jedná se o tři krátkodobé pobyty s dětmi, které žijí v sociálně vyloučených lokalitách a pocházejí ze sociálně slabých rodin. „Tyto pobyty pořádáme již od roku 2015, a to převážně na Svahové. Dětmi i pedagogy jsou vnímány velice kladně. Zaměřujeme se na odstranění či eliminování násilného, agresivního chování a šikanou mezi žáky. Ve spolupráci se školou vycházíme vždy přímo ze zjištěných potřeb žáků a problému v jednotlivých třídách“, přibližuje tento projekt Martin Vršan.

Projekt pro děti zaměřený na trávení volného času s názvem „Zapoj se a sportuj“

Jedná se o projekt, který je zaměřen na aktivní trávení volného času dětí a mládeže od 10-25 let. V loňském roce se pod tímto projektem uskutečnil vánoční turnaj ve futsale pro děti ze sociálně vyloučených lokalit či z lokalit ohrožených sociálním vyloučením, kterému předcházely několikaměsíční pravidelné nedělní tréninky.

Projekt „Asistenti prevence kriminality“

Cílem projektu je zvýšení pocitu bezpečí občanů ve města a ochrana majetku, a to zejména v lokalitách s vyšším podílem sociálně vyloučených osob města Jirkova, s důrazem na snížení počtu páchaných trestných činů, přestupků či jiného protiprávního jednání. Asistenti prevence kriminality by měli být nápomocni v uvědomování si společensky žádoucích norem chování.

V roce 2021 posuzovala komise MV 206 žádostí 106 žadatelů (obcí, měst, krajů), Jirkovu byla přiznána dotace na projekt „Zapoj se a sportuj“.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru