Muž (64) kradl v chomutovském obchodním centru. Pak ale udělal chybu, která se mu vymstila
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Návrat do blízkosti místa činu se vymstil 64letému muži. Ten před několika dny v obchodním centru v Chomutově našel igelitovou tašku a nechal si ji, i když věděl, že mu nepatří.

V igelitce byl kromě různého oblečení například také mobilní telefon, peněženka s finanční hotovostí ve výši 500 korun anebo platební karta. Hodnota těchto věcí byla předběžně vyčíslena na 11 tisíc korun. Dotyčný měl tašku sebrat a odejít z obchodního centra pryč. "Poté, co ji prohledal, měl si její obsah uschovat na dvě různá místa. Mobil si schoval do křoví v blízkosti centra a zbytek věcí včetně peněženky s platební kartou a hotovostí si měl „uložit“ do odpadkového koše v ulici Palackého," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Podezřelý byl však již po dvou hodinách díky informaci poskytnuté policistům pracovníkem bezpečností agentury dopaden. Muž, ve kterém pracovník ostrahy poznal dotyčného, jenž měl igelitku sebrat, se totiž k obchodnímu centru vrátil. Pracovník tak přivolal policejní hlídku a ta podezřelého na místě zadržela. Kromě stokoruny, kterou dotyčný prý již mezitím utratil, pak policisté majiteli všechny jeho věci vrátili.

"Muž z Chomutovska si od policistů převzal podezření ze spáchání trestných činů zatajení věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podle zákona mu za jejich spáchání může v krajním případě hrozit až dvouleté odnětí svobody," dodala Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru