Mladý pár z Chomutova chtěl dojit stát na sociálních dávkách. Podvodem si přišli k pěkným penězům
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Více než čtyřicetitisícovou škodu měli podle zjištění policistů způsobit podvodem na dávkách mladí partneři z Chomutova. Čtyřiadvacetiletá žena si v několika případech na příslušném úřadě požádala o různé dávky státní sociální podpory, které jí pak byly vypláceny.

Jednalo se o přídavky na děti a o příspěvek na bydlení. "V žádostech o tyto dávky měla dotyčná předkládat nepravdivé doklady o výši příjmu svého o tři roky staršího druha. Ten měl v dokladech uvádět, že nikde nepracoval a neměl tedy žádný příjem, ačkoliv to byla lež. Dotyčný v té době pracoval a příjmy měl. Tímto svým podvodným jednáním měl povedený pár získat neoprávněně přes 43 tisíc korun," uvádí mluvčí policistů Miroslava Glogovská.

Vše ale vyšlo najevo a vyšetřovatel muže i ženu obvinil ze spáchání trestného činu podvodu. Podle zákona jim soud může uložit trest odnětí svobody až na dva roky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru