Rekonstrukce domu nevyšla. Falešný podnikatel z Chomutova vzal zálohu a už se neukázal
Desítky tisíc na rekonstrukci jsou v tahu. Ilustrační foto
Chomutov

Most, Chomutov - Tento týden si od mostecké vyšetřovatelky převzal obvinění 45letý muž z Chomutova ze spáchání trestného činu podvodu. Ten měl přijmout zakázku na částečnou rekonstrukci domu, kterou ovšem nezhotovil.

V létě loňského roku se v obci na Litvínovsku dohodl se zákaznicí na dodání a instalaci vinylové podlahy a interiérových dveří. Chomutovan měl vystavit poškozené zálohovou fakturu a měl vyinkasovat částku 42 tisíc. Podle policistů byla muži v říjnu ukončena veškerá podnikatelská činnost ze strany živnostenského úřadu. "Od počátku sjednání zakázky si měl být vědom, že práci neprovede s ohledem na jeho platební neschopnost. Důvodem měla být dlouhodobě nepříznivá ekonomická situace. Podle vyšetřovatelky pouze předstíral záměr zakázku provést s úmyslem získat finanční prostředky k úhradě svých předchozích dluhů," uvedl mluvčí Policie ČR Václav Krieger.

Stíhaný může v případě odsouzení odejít od soudu až s dvouletým trestem odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru