Na Chomutovsku stoupl počet nehod zaviněných opilými řidiči
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - V uplynulém měsíci byli chomutovští policisté přivoláni k 134 dopravním nehodám. Oproti loňskému dubnu se jejich počet zvýšil o 32, což se projevilo také na celkových škodách.

Ty byly letos vyčísleny na cca 7,41 mil. korun, vloni to bylo o 2,65 mil. korun méně. Dubnové kolize se stejně jako v loňském roce naštěstí obešly bez úmrtí osob. Jeden z účastníků však utrpěl těžké zranění, dalších 21 pak zranění lehká.

"Řidiči motorových vozidel zavinili 105 nehod, řidiči nemotorových vozidel měli na svědomí 3 nehody. Řešeno bylo také 26 střetů se zvěří. Pětaosmdesát řidičů bouralo kvůli nesprávnému způsobu jízdy. Nepřiměřená rychlost byla příčinou 12ti nehod, v důsledku nedání přednosti došlo k 11ti kolizím. Poměrně vysoký byl v dubnu počet nehod, kdy byl některý z účastníků pod vlivem alkoholu. Letos policisté takových nehod řešili 11, vloni pouze 3," uvádí mluvčí policistů Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru