Chomutované mohou s magistrátem nově komunikovat přes WhatsApp
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov – Odbor ekonomiky chomutovského magistrátu zavedl novou službu pro občany, která usnadní a zefektivní komunikaci s občany, a to možnost kontaktu přes jednu z nejrozšířenějších moderních komunikačních platforem – aplikaci WhatsApp.

„Klienti, kteří našemu úřadu dokládají různá potvrzení, mohou nově využít aplikaci WhatsApp. Dokument není třeba skenovat a odesílat na e-mail či podatelnu úřadu, ale je možné jej pouze vyfotit v telefonu a odeslat na číslo 720 072 817,“ vysvětluje Jan Mareš, hlavní ekonom města, jak snadná bude nyní pro občany komunikace úřadem ohledně poplatků.

Nejčastějšími doklady u poplatku za odpady jsou potvrzení o studiu na střední či vysoké škole s dojezdovou vzdáleností nad 70 km, doložení údajů pro platby přes SIPO, potvrzení o pobytu v zahraničí, potvrzení o dlouhodobé hospitalizaci apod. U poplatku ze psů např. doklad o čipování psa, adopční smlouva z útulku či doklad veterináře o úhynu či utracení psa.

„Nástroj slouží pro běžnou a rychlou komunikaci s pracovníky oddělení poplatků a pohledávek, ale upozorňujeme, že prostřednictvím této služby nemůže odbor ekonomiky poskytovat údaje o výši pohledávek,“ dodává Mareš.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru