Umíte správně předjet cyklistu? Na chomutovských silnicích to kontrolovali policisté
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Také na Chomutovsku probíhala celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, do které se zapojilo 8 policistů. Ti zkontrolovali v době od 18. do 20. května celkem 63 vozidel.

V rámci kontrol bylo zjištěno 29 přestupků v dopravě. Ve 28 případech byly přestupky vyřízeny na místě blokovou pokutou (celková výše uložených pokut překročila částku 6 tisíc korun) a 1 přestupek byl oznámen správnímu orgánu.

Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou. "Tentokrát se více zaměřili především na vzájemnou ohleduplnost cyklistů a řidičů motorových vozidel. U motoristů kontrolovali správné předjíždění jízdních kol, především dodržování bočního odstupu, povinnosti užití znamení o směru jízdy při předjíždění a dohlíželi na zákonem stanovené rychlosti. U cyklistů je zajímal pohyb na pozemních komunikacích, kontrola zákazu jízdy po chodníku a konzumace alkoholických nápojů nebo jiných návykových látek," uvádí mluvčí policistů Pavla Kofrová.

"Při kontrolách bylo zjištěno 10 přestupců cyklistů, 6 osob nepoužilo během jízdy bezpečnostní pásy, dva řidiči drželi hovorové zařízení během jízdy, jedno vozidlo se nacházelo v nevyhovujícím technickém stavu a jeden řidič nepředložil doklad o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla. V ostatních případech se jednalo například o chybějící doklady či jiné porušení zákona," pokračuje policejní mluvčí. Potěšujícím výsledkem akce je, že u žádného z kontrolovaných nebylo zjištěno požití alkoholu nebo drogy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru