Na Chomutovsku vzrostl počet dopravních nehod zaviněných řidiči pod vlivem alkoholu
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - Počet dopravních nehod řešených chomutovskými policisty se letos v červnu zastavil na čísle 120, což je oproti loňskému červnu o 29 méně. V jejich důsledku utrpělo 28 účastníků zranění, z toho čtyřikrát šlo o zranění těžká, nikdo naštěstí nepřišel o život. Škody byly vyčísleny na 7,5 mil. korun, tedy o 2,2 mil. korun více než ve stejném období vloni.

Řidiči motorových vozidel způsobili 93 nehod (v pěti případech bylo zjištěno ovlivnění alkoholem), řidiči nemotorových vozidel měli na svědomí 4 kolize, chodci byli na vině dvakrát. Policisté zaevidovali 21 střetů se zvěří.

První polovina roku 2022 byla na Chomutovsku co do počtu nehod srovnatelná s prvním pololetím loňského roku. Letos policisté řešili do konce června už 771 nehod, vloni to bylo o 8 více. Také letos se kolize neobešly bez tragických následků, v jejich důsledku již zemřeli 2 lidé (vloni ve stejném období 3 lidé). Počet zraněných se letos již vyšplhal na 133, z toho 16 účastníků utrpělo zranění hodnocené jako těžké. Finanční škody za první pololetí činily v součtu bezmála 39 mil. korun, což je přibližně o 5 mil. korun více než v pololetí roku 2021. V souvislosti s nehodami zaplatili řidiči na pokutách částku 236.800 korun.

"Celkem 595 střetů zapříčinili řidiči motorových vozidel, 14 řidiči nemotorových vozidel, 6 chodci a ve čtyřech případech šlo o „jiné zavinění“. Ke střetu se zvěří policisté letos za prvních šest měsíců vyjížděli 152 krát (vloni 149 krát). Nejčastěji se bouralo kvůli nesprávnému způsobu jízdy (412), nedání přednosti (99) a nepřiměřené rychlosti (92). Ovlivnění alkoholem u některého z účastníků nehody zjistili policisté v 33 případech (vloni v 21 případech)," uvádí mluvčí policistů Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru