Lidem bral tepláky, ponožky i kalhotky z balkónů! Policisté v Chomutově zloděje dopadli
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - Několik oznámení o vloupání na balkony v panelových domech na chomutovských sídlištích přijali letos policisté. V důsledku jednání neznámého pachatele mizely z balkonů v mezipatrech různé věci, hlavně oblečení, textil, ale i nářadí.

Pokud jde o oblečení, pachatel zřejmě bral, co mu přišlo pod ruku. "Majitele tak kromě tepláků, mikin, triček a ponožek, připravil i o dámské šaty, kalhotky nebo noční košili. I když policisté zpočátku nemohli vědět, kdo za „vloupačkami“ je, bylo jim jasné, že s ohledem na stejný způsob provedení by to mohla být jedna osoba. Tu se jim také posléze v rámci šetření podařilo natipovat," uvádí mluvčí policistů Miroslava Glogovská. 

Jako podezřelého díky osobní znalosti ustanovili 30letého recidivistu, který je v současné době bez domova a jehož vypátrali u stanu, kde přespával. Ke krádežím se doznal, oblečení prý kradl, protože neměl co na sebe. Většinou ho nějakou dobu nosil a pak vyhodil. Co nepotřeboval, vyhodil prý rovnou. Celkově měl těmito krádežemi napáchat škody přesahující částku 40 tisíc korun, více než desetitisícová škoda pak vznikla poškozením dveří, klik apod.

"Když policisté muže vypátrali, zadrželi a obvinili z krádeže a poškození cizí věci, podali s ohledem na opakování trestné činnosti i jeho pestrou trestní minulost podnět ke vzetí do vazby. Obviněný, který si nedávno odpykal nepodmíněný trest odnětí svobody kvůli loupeži, tak znovu skončil za mřížemi. Jeho pobyt tam by mohl v případě odsouzení trvat až tři roky," dodává Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru