Muž se v Chomutově vloupával do aut, aby měl peníze na jídlo. Kradl i v areálu nemocnice
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - Ze spáchání několika trestných činů obvinil vyšetřovatel 29letého muže z Chomutova. Ten se měl podle zjištění policistů v posledních týdnech dopouštět v Chomutově majetkové trestné činnosti.

Dopadnout se ho podařilo díky vyhodnocení stop zajištěných na jednom z míst, kde došlo k vloupání. Dotyčný se poté ke všem skutkům policistům přiznal a jako důvod uvedl, že potřeboval peníze na obživu. "Vloupat se měl do několika vozidel, z nichž odcizil různé věci, jako peněženku s doklady a finanční hotovostí, platební karty nebo autonabíječku. Z nákladového prostoru jednoho z nich měl ukrást cukrovinky, uzeniny a čalamády. U jednoho z aut se nespokojil s odcizením věcí, měl s ním odjet a po ujetí několika kilometrů ho opět zaparkovat na původní místo," uvádí mluvčí policistů Miroslava Glogovská. 

Vozidlo řídil i přes soudně uložený zákaz řízení. Dále měl alespoň třikrát vniknout na stejný pozemek u rodinného domu a odvést si odtud postupně dva mopedy. Ze staveniště v areálu chomutovské nemocnice měl odcizit desítky metrů různých kabelů.

Popsanými krádežemi byla způsobena nejméně 80tisícová škoda. "Muž je stíhán pro trestné činy krádeže, porušování domovní svobody, neoprávněné užívání cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě uznání viny hrozí obviněnému u soudu až tříleté odnětí svobody," dodává Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru