Hasiči zasahují u rozsáhlého požáru v Hřensku. Foto: Redakce
Chomutov

Děčínsko - Dne 24. 7. 2022 před 8. hodinou byl vyhlášen poplach jednotkám požární ochrany z druhého stupně poplachu, které vyjely na požár lesního porostu do obce Hřensko. Požár vypukl v Národním parku České Švýcarsko v lokalitě Malinový důl a jeho rozloha je přibližně 450 x 150 metrů. Do hasebních prací byl zapojen také vrtulník LS PČR s bambi vakem.

V půl 11 dopoledne na místě zasahovalo 14 jednotek požární ochrany. Byl vyhlášen 3. stupeň požárního poplachu. "Do hasebních prací bylo povoláno letadlo letecké hasičské služby. Odhad zasažené plochy požárem je přibližně 2 hektary," informovali hasiči z Ústeckého kraje na svém facebookovém profilu.

Okolo půl 12 už byl vyhlášen zvláštní stupeň požárního poplachu. Aktuálně zasahuje 16 jednotek požární ochrany, vrtulník LS PČR a dvě letadla letecké hasičské služby.

FOTO

Hřensko1

Hřensko2

Hřensko3

Hřensko6

Hřensko7

Hřensko8

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru