FOTO: Sýr z jirkovského Penny marketu byl lidem nebezpečný! Tohle u něj potravinářská inspekce zjistila
Foto zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Chomutov

Jirkov - Státní zemědělská a potravinářská inspekce (dále jen SZPI) zjistila výskyt plísně pod obalem pařeného sýru Boni Korbáčik, který inspektoři úředně odebrali v maloobchodní prodejně potravin Penny Market sídlící na adrese Hrdinů 1848 v Jirkově.

Inspektoři SZPI na základě senzorického hodnocení zjistili, že u části balení se pod obalem vyskytovala plíseň, kterou bylo možné spatřit pouhým okem. Jeví-li potravina známky kažení nelze ji považovat za bezpečnou pro lidské zdraví. "Pro úplnost dodáváme, že během kontroly jsme u předmětné potraviny nezjistili skladování v nevhodných teplotních podmínkách ani prošlé datum použitelnosti," uvádějí inspektoři SZPI. Vzorek byl odebrán 5. května.

foto

2607korbacik

2607korbacik2

2607korbacik4

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru