Pervitin prodával dealer mezi známými. Po zadržení okamžitě putoval do vězení
FOTO: POLICIE ČR
Chomutov

Chomutov – Čtyřicetiletého muže, který měl nejméně po dobu několika měsíců v Chomutově distribuovat pervitin, dopadli kriminalisté. Podle jejich zjištění měl dotyčný drogu poskytovat svým známým z řad uživatelů této látky.

Pervitin měl většinou prodávat, při prověřování však vyšly najevo i jednotlivé případy, kdy měl drogu dát zdarma nebo výměnou za movitou věc. Když policisté muže zadrželi, měl u sebe několik sáčků (tzv. gripů) s obsahem krystalické látky, podle orientačního testu zřejmě metamfetaminu. „Při následných prohlídkách u podezřelého v bytě a garáži našli kriminalisté kromě digitálních vah a sáčků s neznámou látkou a prášky také různé věci potřebné k výrobě pervitinu, jako varný tál, laboratorní baňku anebo chemikálie," upozornila policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Muže, který byl pro obdobné jednání již dříve odsouzen k dvouletému nepodmíněnému trestu a z jeho výkonu byl propuštěn v únoru loňského roku, vyšetřovatel po jeho zadržení obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Podal také podnět k jeho vzetí do vazby, který byl akceptován a obviněný je v současné době za mřížemi vazební věznice. „Pokud soud jeho vinu prokáže, může mu s ohledem na předchozí odsouzení uložit tentokrát až desetiletý trest odnětí svobody," dodala mluvčí.

Chomutov zajištěné věci1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru