Chystá se 6. spanilá jízda, ovšem v rámci 1. ročníku Most Night Ride Fest. Zdroj: I.N.T.L.T.S.L.
Co se chystá

Most – Největší městskou slavnost si Mostečané z rozmarů počasí nemohli užít na sto procent, nicméně hned tuto sobotu si to mohou vynahradit. Most Night Ride Fest je prvním ročníkem festivalu, který vzešel ze spanilé jízdy Most Night Ride. Ovšem ani o tu milovníci burácejících motorů nepřijdou. 

Celkem pětkrát projeli motorkáři Mostem a mělo to takový ohlas, že už loni na podzim organizátoři pod názvem I.N.T.L.T.S.L. nastínili, že na rok 2024 mají smělé plány. A jak slíbili, tak také konají. Nově je akce určena široké veřejnosti, byť se to hlavní stále točí kolem motorek.

Centrum akce, která začíná už dopoledne, je nově u jezera Most. Už nyní přípravy finišují, pódium je postavené. Až do 14 hodin bude program věnován dětem v rámci dětského dne.

Pak už si na své přijdou i dospělí a hlavně všichni obdivovatelé jednostopých vozidel. Od 14.30 hodin je naplánována edukativní akce, která rozhodně nebude postrádat adrenalin – při simulaci pádu motorkáře odborníci poradí, jak se zachovat při autonehodě... O hodinu později následuje další show, jejímž cílem je jediné – připravit motorkáře na všechny možné nástrahy na silnicích. 

Od 16.30 se už bude soutěžit a s večerem začne hudební program. 

A to nejdůležitější – spanilá jízda odstartuje ve 21 hodin. Oproti předchozím ročníkům se startuje u jezera Most, tedy v centru festivalu. A tam se také končí. Motorkáři se od jezera vydají Kostelní ulicí do W. A. Mozarta, dále na tř. Budovatelů, z ní odbočí do ulice Zdeňka Štěpánka, do Lipové a Višňové, následně do ulice Jana Palacha. Odtud do Jiřího z Poděbrad a dále na Moskevskou a Josefa Suka. Z ulice Pod Lajsníkem se odbočí do Rudolické a přes Chomutovskou do Čsl. armády, kde se ze Žatecké stočí do Fr. Halase a zpět opět tř. Budovatelů. K jezeru dojedou ulicí Hřbitovní. 

A Most Night Ride Fest má ještě jednu novinku – akce totiž bude charitativní. „Za vjezdné do areálu se bude vybírat 150 korun, přičemž každý si určí, komu bude částka věnována. Podpoříme dva mladé kluky – Matěje Čecháka, který měl v 17 nehodu na motorce, za kterou ale nemohl. Srazilo jej auto a od té doby je na vozíku. Anebo Láďu Slapničku, kterého na vozík ve 14 letech upoutalo autoimunitní onemocnění míchy. Ani on se nevzdal a je z něj aktivní sportovec," uvedl za pořadatele Milan Malý. 

 

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru