Kadaň - V rámci druhého ročníku Food festivalu zavítají v neděli 13. září na kadaňské Mírové náměstí známí kuchaři v čele s Tomášem Kalinou. Můžete se těšit na thajskou, španělskou, americkou či korejskou kuchyni a mnoho dalšího.
Na pódiu uvidíte ukázky molekulární, mexické a hmyzí kuchyně. Právě hmyz bude letošní novinkou a překvapením pro fajnšmekry. Hmyzí kuchyni představí spoluautor kuchařky Hmyz na talíři a nezkušenější kuchař jedlého hmyzu Milan Václavík, který předvede také úpravu krokodýlího, žabího a hadího masa.
Milovníci konzervativnějších jídel si jistě zamilují tradiční italské dobroty Tomáše Juříka. Letos také přivítáme místního kadaňského kuchaře Martina Skýbu s ukázkami argentinské kuchyně a protože chutě Latinské Ameriky jsou rozmanité, ochutnáte také mexické speciality Jana Weisnera.
Součástí festivalu budou i prodejci různých druhů občerstvení. Od dobré kávy, italských specialit, přes vegetariánskou kuchyni, rozmanité štrůdly, barevné makronky až ke kvalitnímu pivu a vínu. Každý si přijde na své a všechny chutě budou uspokojeny.
Zájemci o degustaci vymazlených porciček z pánví kuchařských es si musí dopředu zajistit Food kartu, která je v předprodeji od července v Turistickém informačním centru. Cena je 180 Kč za celé šestichodové menu. Neváhejte s jejím pořízením – množství porcí, které lze vydat za jeden den je omezené.
Food festival bude otevřen od 10:00 do 17:00 hodin. Majitelům Food se doproučuje chodit průběžně, aby se vyhnuli velkým frontám. Na všechny s kartou se dostane a možná i na někoho navíc. Příbory s sebou!
Celý den vám svým ,,gastro jazzem“ navíc zpříjemní Martin Rufert Quartet a známé hity zahrají OGGE ze Žatce. Pro děti je připraveno malování na obličej, skákací hrad a kreativní dílničky na výrobu sypaných svíček, pískových obrázků a malování na dřevo.