Most – Dvojnásobnou olympijskou vítězku v úterý odpoledne v centru Olympijského festivalu u jezera Most vítaly davy lidí. Drobná sportovkyně si jejich srdce získala nejen sportovními úspěchy, ale i svou skromností. O tom, jak cítí podporu lidí během Olympiády a dalších turistů, i co ji nyní čeká, se rozpovídala těsně před zahájením autogramiády.

Pořadatelé připravili originální příjezd olympijské šampionky. Mezi fanoušky zavítala na motorovém člunu, o čemž jsme informovali již včera ZDE. Slíbili jsme ale více podrobností i o tom, co nyní Kateřina Siniaková chystá. Byla by ale chyba nezavzpomínat, jak vnímala podporu fanoušků během olympiády v Paříži.

„Bylo tam spoustu českých fanoušků a bylo je slyšet. Podporovali nás při každém zápasu a vytvořili nezapomenutelnou atmosféru," potvrdila tenistka. Přece jen Paříž je pro české fanoušky dostupnější, než bylo dějiště předchozích her v Tokiu, kde získala zlato ve čtyřhře s Barborou Krejčíkovou.

Tři roky staré vítězství se české olympioničky pokoušely obhájit, tentokrát se ale nezadařilo. Tenisté, kteří nastupovali ve více soutěžích, měli program neskutečně náročný a časově velmi "našlapaný". „Snažíte se zuby nehty hrát a pak co nejvíc regenerovat. Všichni tenistky a tenisté cítí, že sezona je dlouhá a tělo se ozývá. Proto je nutné si dávat pauzy, ale i tak se snažíme toho vydržet co nejvíc,“ potvrdila Siniaková s tím, že letos své tělo poslechla a po Hrách si dala pauzu, nejen aby si odpočinula, ale hlavně aby mohla pobýt nějaký čas i s rodinou a přáteli. Nebude to ale dlouhá dovolená. „Za pár dní odlétám do Ameriky na turnaj v Cincinnati.“

Než ale začne zase balit kufry, může ještě sledovat snahy dalších českých sportovců. „Snažím se sledovat všechny, bylo by skvělé, kdyby se ještě někomu podařila medaile. Moc bych jim to přála,“ dodala oblíbená tenistka, na niž trpělivě čekali fanoušci, aby získali autogram.

Ti bez únavy provolávali její jméno a tleskali. Siniaková na to není příliš zvyklá, protože po většinu roku cestuje z jednoho konce světa na druhý. O to více ocenila atmosféru na Olympijském festivalu v Mostě. „Je nádhera vidět spoustu lidí, co se na mě přišli podívat a podporují nás. Jsem šťastná, že to můžu zažít. Při turnajích po celém světě fanoušci nemají tolik možností se dostat na turnaj. O to víc si to tu nyní mohu užít," uzavřela.

Kateřina Siniaková prošla čestnou uličkou, kterou tvořili malí tenisté. S nimi pak také z pódia pinkala mezi diváky podepsané tenisové míčky. Foto: olympijskytym.cz / Adam Mráček

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru