Most – Mostecký autodrom se tento víkend stane dějištěm závodů Mistrovství světa superbiků, a i letos se vítězové mohou těšit na další unikátní trofej. Umělecké dílo, vyrobené z českého skla v sobě spojuje jednoduchost a krásu sklářského umění s motorsportem.

Trofej má jednoduchý základní tvar, který umožňuje vyniknout jemné struktuře povrchu. Tento povrch je zvláštní tím, že je tvořen otiskem asfaltu, sejmutým přímo z cílové rovinky mosteckého okruhu. Vítěz si tak s sebou odveze symbolický kus trati, na které se mu podařilo zvítězit.

Stejný tvar trofeje byl použit již v loňském roce, avšak letošní verze přináší novou grafiku inspirovanou čísly na závodních strojích. „Chtěli jsme zanechat původní tvar a zároveň přinést něco nového. V grafice jsme přidali výrazně větší podíl zlaté, resp. stříbrné a bronzové, které ve velkých plochách v kombinaci se základním materiálem působí velmi výrazně a hodnotně," vysvětluje designér Jan Jaroš, autor trofeje.

Program pro diváky startuje již v pátek 19. července. Přes den proběhnou volné tréninky a dva sprintové závody kategorií WorldSSP300 a WorldSSP. V pátek se od 18 hodin mohou fanoušci také setkat s jezdci v přilehlém kempu Matylda. Stejné setkání v kempu pak proběhne i po sobotním programu.


Vstupné na víkendové závody je rozdělené do dvou základních variant. Vstupenka na Divácký svah je dostupnější variantou pro fanoušky, kteří chtějí primárně sledovat samotné závody. Vstupenka Divácký svah + Paddock zahrnuje vstup do vnitřní části okruhu, kde se odehrává hlavní část doprovodného programu. Diváci zde mohou nahlédnout do zázemí závodních týmů, setkat se s jezdci a užít si atmosféru světových superbiků naplno.

Vylepšené zázemí pro diváky

Organizátoři letos rozšířili počet velkoplošných obrazovek, na kterých mohou diváci sledovat závody. Kromě tří obrazovek na diváckém svahu budou k dispozici i obrazovky v paddocku, které jsou součástí pódiové show (s živým komentářem) a v tzv. Action Bou, který je otevřený přímo do pit lane.

Pro fanoušky na motorkách je připravena vstupenka Motorkář, zahrnující parkování v areálu, šatnu na odložení motovybavení a možnost zapojit se do společné spanilé jízdy na konci každého víkendového dne.

Parkování pro návštěvníky

Pro návštěvníky, kteří dorazí autem, bude nově k dispozici parkoviště uvnitř areálu. V případě naplnění kapacity vnitřního parkoviště bude parkování koordinovat Policie ČR v přilehlých ulicích.

Nechte si ujít největší motocyklovou událost letošní sezóny a jedinečnou atmosféru na mosteckém autodromu. Více info na www.superbike-most.cz.

Závodní víkend MOTUL FIM Superbike World Championship podpořily: Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism #VisitCzechiaNárodní sportovní agentura a Ústecký kraj.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru