Louny, Žatec – Příroda, sportování, fotografování, výlety po rodné krajině. A milovaná řeka Ohře v jejím středu – to jsou největší koníčky Josefa Sedláčka (40), nadšeného muže žijícího v Lounech. Láska k řece a rodné krajině byla u něj tak silná, že se rozhodl vydat o nich knihu. Knížka obsahuje desítky krásných fotografií a název má prostý a výstižný: Ohře a Poohří.

„Bydlím v Lounech a narodil jsem se v Žatci. Už z toho je jasné, že k řece Ohři mám blízký vztah,“ směje se Josef Sedláček. Studoval lesnictví, což zase dokládá jeho lásku k přírodě. Nyní pracuje u Českých drah.

Knížka vznikala i s pořizováním fotografií postupně asi deset let. Samotný nápad na vydání knížky však přišel až před třemi roky. „Předtím jsem prostě jen tak jezdil na výlety a u toho fotil přírodu a krajinu. Všechna místa jsem objel na kole. Fotky jsem sbíral asi sedm let, schovával si je jakoby na památku. Najezdil jsem možná i několik tisíc kilometrů a pořídil stovky snímků. Až někdy zhruba před třemi roky mě napadlo udělat z nich knížku,“ vypráví sympatický autor.

3103ohre1

Knížka vyšla nyní na jaře, má 208 stran, na nichž se skví plno krásných fotek zachycujících přírodu, ale i města a památky v krajině kolem Ohře. „S vydáním knížky mi pomohla moje partnerka Jana, důležitý kus práce udělal také můj kamarád Luboš z Děčína a jeho syn. Všem moc děkuji,“ uvedl Josef Sedláček.

Publikace o Ohři je jeho první vydaná knížka. Jinak píše také články do časopisu Turista a společně s přítelkyní Janou vydávají i amatérský časopis Šlapák. „To je dvouměsíčník zaměřený na zajímavé výlety. Má i svou stránku na Facebooku,“ vysvětlil Josef Sedláček.

A kde se dá knížka pořídit? Z knihoven je zatím k vypůjčení v Postoloprtech, o možnosti prodeje se ještě jedná s knihkupectvími. Jinak je k dispozici přímo u autora. Pokud byste měli zájem, kontaktujte naši redakci (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) a spojení s autorem knížky vám zprostředkujeme.

3103ohre2

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru