VIDEOREPORTÁŽ: Manželé Tykačovi s Vlaďkou Erbovou otevřeli pobočku Women for Women
Otevření nové pobočky v Mostě.
Zajímavosti

Most - Od začátku června mohou samoživitelky na Mostecku řešit své problémy prostřednictvím odborné pomoci v nově otevřené pobočce obecně prospěšné společnosti Women for Women (W4W), za kterou stojí manželé Ivana a Pavel Tykačovi. Patronkou otevření pobočky se stala modelka a mostecká rodačka Vlaďka Erbová.

„Mostecko je krásný region, ale potýká se s mnohými problémy, mezi něž patří i ty sociální. Otevření pobočky se zde přímo nabízelo a v kombinaci s podporou, kterou regionu dlouhodobě poskytuje společnost Vršanská uhelná, se jedná o synergický efekt,“ uvedla Ivana Tykač, ředitelka Women for Women, o.p.s.

W4W zahájila svou činnost na Mostecku projektem Podporovaného bydlení a psychosociální pomoci, který pomáhá ženám s dětmi, které se ocitly v tíživé situaci a nedokáží ji svými silami řešit.

Klientky, které jsou přijaty do tohoto projektu po splnění stanovených kritérií, mají po dobu maximálně dvou let k dispozici byt. Jedná se o podnájem v rozptýleném bydlení. Klientka však pouze nebydlí, ale za pomoci a podpory W4W iniciativně a aktivně řeší své problémy. Pomáhají jí s tím například advokáti, psychologové, výchovní a finanční poradci či personální koučové. Klientka má rovněž k dispozici možnost doučování a volnočasových aktivit pro své děti nebo možnost rekvalifikace či kurzů pro sebe. Vše probíhá na základě osobního plánu, který je zpracováván ve spolupráci s rodinnou konzultantkou.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=7GC8b77DUio

„Pro první rok počítáme se šesti klientkami, do budoucna by se mělo jednat o desítky, ale budeme reagovat operativně dle poptávky a samozřejmě dle našich možností,“ upřesnila Ivana Tykač.

„Jsem matka samoživitelka, dokáži proto celkem dobře posoudit, jak je v těžkých životních chvílích důležité mít se o koho opřít, mít možnost se poradit s odborníkem, nebo najít s dětmi tolik potřebné zázemí v podobě bydlení. Proto oceňuji snahu manželů Tykačových pomáhat v mém rodném městě a celém regionu,“ uvedla modelka Vlaďka Erbová, mostecká rodačka a patronka otevření pobočky W4W.

W4W do Mostu přináší také vzdělávací program s názvem Vědomé rodičovství. Ten má za cíl posílit vnitřní pohodu dětí a dospívajících, a rodičům umožnit rozvoj jejich dovedností a poznatků, aby mohli dobře plnit svou životní roli. První ročník kurzu bude v Mostě spuštěn v září tohoto roku, počet účastníků je omezen na deset.



Zájemci z celého regionu mohou také využívat poradny pro veřejnost, které fungují rovněž celorepublikově, a to sociální poradnu, a ve spolupráci s advokáty zprostředkování právní poradny.

Mostecká pobočka obecně prospěšné společnosti Women for Women, která je známá v České republice především díky úspěšnému projektu Obědy pro děti, sídlí v ulici Václava Řezáče v sídle společnosti Vršanská uhelná, která jí poskytla zázemí. Spolupráci v současné době aktivně rozvíjí s orgánem sociálně-právní ochrany dětí, neziskovými organizacemi, intervenčními centry, advokáty, psychology, finančními poradci, či s mosteckým okresním soudem v rámci Cochemského modelu.

Women for Women, o.p.s. byla založena v roce 2012 manželi Ivanou a Pavlem Tykačovými. Pomáhá především ženám s dětmi, které jsou ohroženy zejména psychicky, ekonomicky a sociálně. Společnost je známá především díky úspěšnému celorepublikovému projektu Obědy pro děti.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru