ČEZ Teplárenská se rozrůstá směrem na západ, jejím cílem se stalo jedno z nejstarších hornických měst v Krušných horách
Pohled na jednu z výměníkových stanic, těch je v Nejdku celkem dvanáct. Foto: ČEZ
Zajímavosti

Nejdek – Po několika významných akvizicích v severních a východních Čechách, rozšiřuje ČEZ Teplárenská, a. s., ze Skupiny ČEZ své aktivity i směrem na západ. Respektive do Nejdku na Karlovarsku, kde se od 1. července stala novým stoprocentním vlastníkem společnosti AYIN, s. r. o. Tato společnost má ve městě v dlouhodobém nájmu sítě centrálního zásobování teplem.

„Navazujeme tak na naši předchozí akviziční činnost, během níž se nám hlavně na severu Čech podařilo získat tepelná hospodářství v Klášterci nad Ohří, Jirkově či Krupce. Ve východních Čechách je to například Vrchlabí. Systémy centrálního zásobování teplem jsou přitom všude řádně spravovány a udržovány a v rámci aktivního prodeje jsou zde dodávky tepelné energie rozšiřovány i na další zákazníky. Díky přístupu správného hospodáře k nově nabytému majetku a provozu jak primárních, tak i sekundárních sítí se nám povedlo stabilizovat, případně dokonce snížit ceny tepla v té či oné lokalitě. Stejně tak budeme postupovat v případě Nejdku. Po zhodnocení situace buď cenu za teplo stabilizujeme na přijatelné úrovni pro všechny, nebo dokonce o nějaké procento snížíme,“ říká Petr Hodek, generální ředitel ČEZ Teplárenské.

Ke stávajícím dodávkám tepla v objemu 7 000 000 GJ ročně, 7 580 odběrným místům, provozování 578 km tepelných sítí, tak díky krušnohorskému Nejdku přibývají ČEZ Teplárenské další zákazníci, jimž je připravena nabídnout nejen kvalitní dodávky tepelné energie. „Ale i další služby související s distribucí a prodejem tepla, včetně služeb energetického a dotačního poradenství. Naším cílem bude samozřejmě i úzká spolupráce s nejdeckou radnicí a všemi dodavateli a zákazníky, aby i nadále byla ve městě zajištěna kvalitní a bezpečná dodávka tepelné energie,“ dodal nový jednatel společnosti AYIN, s. r. o., František Macek z ČEZ Teplárenské.

3108nejdek2

Společnost AYIN, s. r. o., jejímž stoprocentním vlastníkem se stala ČEZ Teplárenská, a. s., ze Skupiny ČEZ sídlí v Nejdku na Karlově náměstí. Teplo bude dodávat i do prakticky přes ulici sousední Nejdecké česárny vlny, a. s. Foto: ČEZ

Současná roční dodávka tepelné energie v Nejdku činí 175 000 GJ. Kromě některých místních podniků a organizací je na centrální zásobování teplem napojeno přibližně 2 000 tamních domácností. Celkem se jedná o 110 odběrných míst. Teplofikace Nejdku je zajištěna dálkovým parovodem z Teplárny Vřesová. Kromě tří krátkých úseků, kde překlenuje vodní toky, je parovod o délce 8 810 m veden v zemi. Celková délka parních rozvodů pro lokalitu Nejdek činí 19,1 km, horkovodních rozvodů 1,3 km a teplovodních rozvodů 4,7 km. Výměníkových stanic je dvanáct.

Teplo v rámci ČR – ČEZ Teplárenská, a. s.

  • Teplo od ČEZ Teplárenské pochází především z CZT (elektrárny a teplárny Skupiny ČEZ). Společnost však dodává teplo také z decentrálních zdrojů (plynové kotelny, kogenerační jednotky). Majitelům plynových kotelen přitom ČEZ Teplárenská nabízí produkt Komfort (provozování, obsluha a servis plynových kotelen vč. plnění legislativních povinností).
  • Společnost ČEZ Teplárenská, a.s. zásobuje přibližně 7 500 odběrných míst a kromě více než 132 000 domácností jsou odběrateli tepla i nemocnice, úřady, školy a průmyslové podniky. Celková roční dodávka tepla činí okolo 7 000 TJ. Zásobuje teplem zákazníky ve 32 městech v Ústeckém, Středočeském, Pardubickém, Královéhradeckém, Moravskoslezském a Jihomoravském kraji, kde také exportuje teplo přes hranice, z Elektrárny Hodonín do slovenského města Holíče.
  • Krušnohorský Nejdek je 33 městem v pořadí, v němž společnost zajišťuje kvalitní a bezpečné dodávky tepla. Zároveň je Nejdek prvním akvizičním místem ČEZ Teplárenské v západních Čechách.
  • V poslední době se firma více zaměřuje také na dodávky tepla z decentrálních zdrojů, tzn. je schopna převzít zodpovědnost za majitele plynových kotelen, takovouto kotelnu provozovat vč. nákupu plynu za velkoobchodní ceny. Tito majitelé plynových kotelen pak mají výhodnou cenu tepelné energie a navíc bez starostí. Více se o tomto „produktu Komfort“ a dalších novinkách můžete dozvědět na webových stránkách www.cezteplarenska.cz.
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru