Seriál Most! už jste mohli vidět v internetové předpremiéře! Pomohl vybrat přes devadesát tisíc pro Hospic v Mostě
Hlavní postava seriálu chodí na pivo do mostecké hospody Severka. Foto: ČT
Zajímavosti

Most - Česká televize uvedla v exkluzivní internetové premiéře první díl nového seriálu autorské dvojice Petr Kolečko - Jan Prušinovský Most! Prostřednictvím iVysílání a HbbTV jej zhlédlo přes 60 tisíc diváků. První tři díly mohli diváci vidět s předstihem i v rámci regionálních projekcí v Mostě, Ústí nad Labem, Ostravě a Plzni, a také v pražském kině Aero, kde se uskutečnil maraton všech osmi dílů. Výtěžek ze vstupného, který přesáhl 90 tisíc, putuje do mosteckého hospice.

Most! se divákům poprvé představil v květnu na festivalu televizní a online seriálové tvorby Seriál Killer v Brně. Diskuzi s herci a tvůrci proběhla i na Scéně ČT v rámci Colours of Ostrava a na Letní filmové škole v Uherském Hradišti. „Komedii si vždy vychutnáte intenzivněji ve společnosti více lidí, než když se na ni díváte v obýváku. A také rádi jezdíme s projekty za diváky. U filmů Dukla 61 a Metanol jsme to udělali stejně. V neposlední řadě také velmi rádi nějak prakticky vrátíme Mostu vřelou podporu, kterou jsme od obyvatel i od radnice dostali, a to výtěžkem pro Hospic v Mostě. Zbudovat takový malý most mezi diváky, kteří projekce navštívili a těmi, co potřebují pomoct,“ říká kreativní producent Michal Reitler.

Scenárista Petr Kolečko jej doplňuje: „Jsem rád, že seriál budí od začátku zájem, byť samozřejmě o sympatiích diváka rozhodnou další díly a regulérní televizní vysílání. Nicméně musím ocenit koncept regionálních předpremiér v kinech, který přinesl kreativní producent Michal Reitler. Povědomí o seriálu se tak rozšířilo už před jeho samotným uvedením. I pro nás tvůrce byly tyto předpremiéry, kterých jsme se zúčastnili, příjemné. Doufám, že diváky nezklameme ani dál."

Internetová předpremiéra Mostu je v pořadí již třetí v rámci původní seriálové tvorby České televize. V roce 2017 byl takto představen seriál Trpaslík stejných autorů i tvůrčí producentské skupiny, loni pak Dabing street režiséra Petra Zelenky. Most! se stal nejúspěšnějším z nich. Více než polovina diváků ke sledování využila platformu HbbTV, další pak mobilní telefon či internetový prohlížeč.

Seriál Most! startuje na ČT1 v pondělí 7. ledna ve 21.05 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru