Ústecký kraj - I takové překvapení může připravit dýně Hokaido nejednomu zahrádkáři. Tahle dýně se rozhodla překonat živý plot.
Dýně Hokaido má na rozdíl od jiných druhů dýní rozmanité využití. Lze z ní připravit rychlé a levné pokrmy. Hokaido je velmi bohatá na vitamíny a minerální látky. Její obliba u nás stále stoupá.
Tvořte i vy s námi aktuální a pestré zpravodajství pro ostatní čtenáře. Povedlo se vám zachytit nějakou kuriozitu? Jste svědky aktuálního dění? Máte čerstvé informace z provozu na našich silnicích? Napište nám, pošlete nám fotku či video na WhatsApp 737 058 283, do zpráv na Facebooku či mailem na adresu
Jak s dýní naložit?
Zkuste dva z nejčastějších a nejoblíbenějších receptů z dýně Hokaido.
Polévka z dýně Hokaido
- množství použitých ingrediencí podle chuti
- Dýně hokaido
- Olivový olej
- Bazalka
- Citronová šťáva
- Kari
- Sůl
- Lžíce kysané smetany
Na olivovém oleji osmahneme na kostky nakrájené dýně, ochutíme kari kořením podle chuti, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Uvařené dýně rozmixujeme, přidáme čerstvou bazalku, citronovou šťávu, zakysanou smetanu a osolíme.
Pečená dýně Hokaido s bramborami
- množství použitých ingrediencí podle chuti, poměr dýně a brambor 1:1
- Dýně Hokaido
- Brambory ve slupce
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
- Tymián
- Kysaná smetana
- Čerstvé bylinky
Rozpůlené dýně vydlabeme a nakrájíme na asi centimetr široké plátky, dobře omytá dýně se nemusí loupat. Na zhruba stejné kousky nakrájíme omyté brambory ve slupce. Plech potřeme olivovým olejem, přidáme kousky dýně a brambor, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem, případně přidáme větvičku čerstvého tymiánu. Vše zakapeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na cca 160 stupňů do měkka (asi 40 minut). Hotové dýně s bramborami přelijeme kysanou smetanou s nadrobno nakrájenými bylinkami.