Bílý kaňon či neobjevená vyhlídka na České středohoří. Nové stezky zavedou na Resslu rodiče s dětmi i na méně známá místa
Ressl projde proměnou. Víc si tam užijí rodiče s dětmi. Foto: město Most
Zajímavosti

Most - Lidé se budou moci podívat hlouběji do lesa na Resslu v Mostě, přibude tam označení k usnadnění orientace. Chystají se i stezky pro rodiče s dětmi. Letos vznikne dlouhý okruh pro děti zhruba ve věku od osmi do dvanácti let. Do budoucna se plánuje kratší pro předškoláky. Obnovy se dočkají i stávající altány. Informují o tom Mostecké listy.

Ressl je po desetiletí tradičním místem pro vycházky místních. Asi nejoblíbenějším místem je rybníček u statku, kam chodí rodiny s malými dětmi pozorovat zvířata, a dřevěné dětské hřiště v jeho blízkosti. K vycházkám vybízí také spousta cest a cestiček, které využívají lidé k dlouhým procházkám a sportovci k běhu či jízdě na kole v příjemném přírodním prostředí. Ne všichni ale znají všechna zákoutí Resslu. Neuvěřitelné množství cest a cestiček vybízí k dlouhým procházkám či k běhu nebo jízdě na kole.

Využívají je však často jen skuteční znalci prostředí. Ostatní se raději drží hlavních tras, aby nezabloudili. Nový navigační systém by měl pomoci v nasměrování a dovést návštěvníky i na místa, která možná dosud na Resslu neobjevili. Jedním z nich je třeba bývalý lom nazývaný Bílý kaňon nebo donedávna za lesními porosty skrytá vyhlídka na město a České středohoří.

Součástí projektu je také vyznačení dvou různě náročných stezek pro děti, které budou zpestřeny o herní a edukační zastávky. Stávající altány budou obnoveny, některé z nich byly vloni kvůli špatnému stavu odstraněny. Mezi největší lákadla by měla patřit vyhlídka na České středohoří, která díky popisným tabulím seznámí návštěvníky s výhledem a pojmenuje jednotlivé vrchy a kopce a navíc nabídne legální ohniště. Velké překvapení je připravováno v oblasti bývalého amfiteátru.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru