Vrcholem bylo utkání TJ Sokol Březno vs. Srdcaři. Foto: Jitka Fárová
Sport

Březno – V sobotu 22. června 2024 se v Březně u Chomutova konaly velkolepé oslavy. Místní klub TJ Sokol Březno slavil stoleté výročí od svého založení.

Akce začala v 10 hodin dopoledne, kdy se otevřely brány areálu místního hřiště. V poledne začal turnaj mladších žáků, poté nastoupili na hřiště starší žáci. Vrcholem bylo utkání TJ Sokol Březno vs. Srdcaři. Do hlavního zápasu nastoupili známí sportovci jako Jan Rezek, Jan Rutta, Jan Rajnoch a mnoho dalších.

2406fotbal1 9c7fe

2406fotbal6 984c8

2406fotbal9 b15c7

2406fotbal11 c4677

Vrcholem akce bylo utkání TJ Sokol Březno vs. Srdcaři. Foto: Jitka Fárová

Výtěžek z akce pomohl místnímu bývalému fotbalistovi Zbyňku Dvořákovi a především malé Sofince. Tříletá dívenka trpí pravostrannou hemiparézou (jedna z forem dětské mozkové obrny, při níž je postižená pravá polovina těla, pozn. red.) „Jde to pomalu, ale jdeme stále dopředu. Prognóza je taková, že by chodit měla. V rukách jemná motorika nebude nikdy, nezapne si knoflík sama tou jednou rukou, ale ruku využívat bude například tak, že si jí něco přidrží,“ vysvětlil tatínek holčičky Petr Bogner.

2406fotbal4 0d934

Sofinka s tatínkem. Foto: Jitka Fárová

Sofinka dostala 91 tisíc korun. Ty použije na rehabilitace, léky a především na různé pomůcky. „Je to neuvěřitelný, to jsem vážně nečekal, jsem úplně zaskočený, chlapi jsou úžasní,“ řekl s dojetím Petr Bogner.

„My jsme řekli, že budeme pomáhat sportem, když budeme moci, a když se k tomu přidá i nějaká zajímavá částka, tak jsme samozřejmě rádi, když to vyjde. Vybílili jsme konto a přivezli jsme, co tam zbylo po těch akcích,“ řekl zakladatel Srdcařů Chomutov Martin Mašl.

„Za mě je to úžasný. V Americe ti hráči jsou naučení a vedení k tomu, aby pomáhali těm svým komunitám, který jim pomohli být úspěšní a já mám to Chomutovsko rád,“ vysvětlil Srdcař Jan Rutta.

2406fotbal10 19db8

Jan Rutta přivezl fanouškům ukázat i zlatou medaili z mistrovství světa. Foto: Jitka Fárová

Na akci si zájemci mohli prohlédnout i historické fotografie. Myslelo se i na ty nejmenší, pro které byly přichystané dětské atrakce a skákací hrady.

2406fotbal3 6e6e2

2406fotbal5 20391

Pro děti bylo připraveno několik atrakcí. Foto: Jitka Fárová

„Vše vyšlo, jsem rád, že se to povedlo a hlavně jsem rád za tu malinkou, která byla obdarována. Doufám, že byli všichni spokojení,“ dodal na závěr předseda TJ Sokol Březno Vladimír Částka.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru