NAPSALI JSTE NÁM: Podbořanské naděje sehrály simultánní partii se šachovou velmistryní
Čtrnáct odvážlivců se současně utkalo se šachovou velmistryní. Foto: TJ Tatran
Chomutov

Podbořany – V sobotu 16. září se na Masarykově náměstí v Podbořanech odehrála vzpomínková akce s názvem Šachová partie s Petrem Rálišem pořádaná TJ Tatran za podpory Města Podbořany.

Celou akcí prováděl šachový přeborník a patriot Jan Balín. Vzpomínkového setkání přátel legendárního šachisty a skvělého člověka, bohužel předčasně zesnulého, se zúčastnila rodina a šachisté z celého kraje, z Litoměřic, Teplic a především Plzně, kde Petr Ráliš sehrál významné šachové partie, mimo jiné také se šachovou velmistryní Zuzanou Haragovou. Ta dnes simultánně sehrála 14 partií s novými šachovými nadějemi i zkušenými šachisty z Podbořan a okolí. Přestože každý z nich využil jinou strategii (Hrocha, dračí sicilskou a možná i místní specialitu podbořanskou Godzillu), dokázala dáma v neuvěřitelném čase 12 partií vyhrát. K úžasným remízám gratulujeme Robertu Fryčkovi a Danu Balínovi.

V průběhu akce byly pozůstalým předány květiny a dar v podobě obrazu s podobiznou Petra Ráliše a sdíleny vzpomínky na jeho laskavost a šachové vedení. Pro účastníky akce bylo připraveno fotoalbum lékařovy šachové kariéry, občerstvení a zahradní šachy. Dopolední herní program pokračoval přednáškou pro všechny, kdo se chtěli o podbořanské šachové legendě dozvědět více.

šachy 1

 

šacjy 3

šachy titulní

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru