Zloděj si svobodu příliš dlouho neužil. Jen co opustil vězení, začal hned krást. Poučí se tentokrát?
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov – Až pět let by mohl ve vězení strávit 30letý muž. Ten se měl podle zjištění chomutovských kriminalistů dopustit několika vloupání.

Oznámení o třech krádežích spáchaných na různých místech v Chomutově neznámým pachatelem přijali policisté v průběhu minulého týdne. „Jednalo se o vloupání do provozovny kadeřnictví v centru Chomutova, odkud pachatel odcizil různé kadeřnické vybavení, například nůžky, zastřihovače, kulmy, žehličky na vlasy apod. K další krádeži došlo o pár dní později v ulici Borová, kde neznámý po rozbití okna vnikl do zaparkovaného auta a z kufru ukradl elektrickou pilu. V posledním oznámeném případě se pachatel vloupal do garáže rovněž v ulici Borová, kde sebral elektrokoloběžku a různé nářadí. Celková výše škody se v součtu podle předběžného odhadu vyšplhala na cca 123 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Policisté začali na všech oznámených případech pracovat, zajistili důkazy a provedli šetření. To brzy přineslo ovoce a jako podezřelý byl ustanoven zmíněný 30letý Chomutovan. Po vypátrání byl zadržen, policistům se také podařilo zajistit část odcizených věcí. Vyšetřovatel již muže obvinil ze spáchání pokračujícího trestného činu krádeže a podal podnět k jeho vzetí do vazby. „Obviněný tak skončil znovu ve věznici, odkud byl teprve v dubnu loňského roku po odpykání trestu za dřívější majetkovou trestnou činnost propuštěn," dodala Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru