Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Krádež, které se původně neznámý pachatel dopustil na 67letém seniorovi v Klášterci nad Ohří, objasnili kadaňští kriminalisté. Vyšetřovatel za její spáchání stíhá 40letého muže. Ten měl u obchodního domu oslovit seniora s vymyšlenou legendou, že je ze Slovenska a potřebuje nějaké peníze na benzín na návrat domů.

„Poškozený mu nabídl drobné mince v hodnotě 80 korun. To však dotyčný odmítl s tím, že potřebuje větší částku a nabídl k prodeji parfémy. Senior s koupí souhlasil a šel si vybrat do bankomatu peníze. Přitom se však k němu muž nepozorovaně přiblížil a ve chvíli, kdy bankomat vydal celkem 5 tisíc korun, sebral je sám a z místa utekl," popsala zločin policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Muže se podařilo dopadnout díky operativnímu šetření, jehož součástí byla i spolupráce s dalšími složkami policie napříč republikou. Právě kolegové z Prahy pomohli kadaňským kriminalistům odhalit totožnost podezřelého muže. Sami s tímto člověkem totiž nedávno měli co do činění kvůli podobně provedené krádeži, které se měl dopustit před pár měsíci v Praze. „Také tehdy měl použít legendu o tom, že cestuje na Slovensko a došly mu peníze na benzín," dodala mluvčí.

Poté, co se podařilo zjistit totožnost podezřelého, vyžádali si kadaňští kriminalisté od státního zástupce souhlas s mužovým zadržením. Ten získali, bylo však ještě třeba dotyčného najít a zadržet. Pomohla náhoda a všímavost zástupkyně vedoucího z obvodního oddělení Policie ČR v Klášterci nad Ohří, která si ve svém volnu v autě na parkovišti u supermarketu všimla muže odpovídajícího podobě podezřelého. Sledovala ho, současně zalarmovala kolegy ve službě a naváděla je za vozidlem, které mezitím místo opustilo. Hlídka kláštereckých policistů díky tomu vzápětí vozidlo zastavila a ukázalo se, že jedním z cestujících je skutečně hledaný 40letý cizinec. Byl zadržen a obviněn z krádeže.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru