K vidění budou takovéhle nádherné fotografie.
Chomutov

Žatec - Hodiny a hodiny toulání přírodou nebo dlouhá čekání ve fotostanu a pořizování fotografií ptactva a zvěře. Neobvyklý koníček dvojice fotografů zaujal galeristu Petra Pavla Šimáčka a slovo dalo slovo, výsledkem je připravovaná výstava fotografií přírody, ptáků a zvěře.

Dášu Sulovskou znají v Žatci spíš jako profesionálku, která nabízí péči o tělo a duši, ale málo kdo ví, že kromě relaxačních masáží se zajímá také o fotografování. Ať už to jsou krajinky, portréty, hry stínů a světel. K focení v přírodě se dostala před více jak pěti lety, kdy se seznámila se svým nynějším přítelem Bedřichem Klimou, který má s fotografováním dlouholetou zkušenost. Společně pak následovaly toulky přírodou, vyjížďky k rybníkům, k lesům, seznamování s jednotlivými druhy zvěře a ptactva, desítky hodin ve fotostanu, někdy s úspěšným koncem, mnohdy však i neúspěšným. Doslova fotografický boom zažili při “covidové pauze“, kdy vyráželi s fotoaparátem téměř každý den. „V současné době už tolik příležitosti a času na naše fotolovy není, ale když už se najde chvíle, rádi společně vyrazíme na známá i neznámá místa s očekáváním zachycení nových či zajímavých fotoobjektů přírody,“ říká Dáša Sulovská.

0202love2 47356


To Bedřich Klima z Chebu se začal seznamovat s fotoaparátem už v šestnácti letech, kdy začal dokumentovat fotbalová utkání tehdejší Rudé hvězdy Cheb, která se probojovala do nejvyšší fotbalové soutěže. A když se mu naskytla v roce 1994 možnost stát se fotoreportérem Chebského deníku, neváhal ani minutu. Nakonec u novinařiny zůstal dlouhých třiadvacet let, kdy se už jako sportovní redaktor věnoval převážně sportovní fotografii. „Víte, vždy mne fascinovalo zachycení sportovního okamžiku, ať už šlo o fotbal, hokej, házenou, atletiku, nohejbal či další sporty. Podobné to je v přírodě,“ svěřil se Bedřich Klima. Také proto se po odchodu z novinářské branže začal věnovat fotografii přírody, zvěře a ptactva. I zde totiž platí, že pokud chceme vyfotografovat některé zvíře či dravce, musíme o něm něco vědět, přečíst si důležité informace. Samozřejmě tu hrají velkou roli také náhoda a štěstí.

0202love3 a7dc3
„Jsem velmi rád, že v naší galerii ukážeme na zdařilých a působivých fotkách nádherné láskyplné „fotolovy“ Dáši s Béďou, návštěvníci jistě posoudí, jak se autorům podařilo zachytit ty správné vzácné okamžiky,“ hodnotí galerista Petr Pavel Šimáček. Vernisáž neotřelé výstavy Foto LOVE se v žatecké Galerii U Radnice uskuteční v sobotu 10. února v 18 hodin a výstava potrvá do 9. března 2023.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru